Fototapeter - uppsättningsinstruktioner

MONTERING AV FOTOTAPETER

 

Din vägg ska vara torr, slät, smutsfri och dammfri. Om väggen är nymålad eller nyligen spacklad vänta i 4–6 veckor innan du sätter upp fototapeten, eftersom klistret annars kanske inte fungerar korrekt. Om väggen är målad med blank färg måste den slipas ned med sandpapper först. För bästa resultat rekommenderar vi även att du använder en tapet primer innan du sätter upp tapeten. 


Använd ett vattenpass och markera på väggen med en penna så att tapetvåderna hamnar rakt. 


Blanda klisterpulver med kallt vatten*. Rör om och låt stå i 15 minuter för att svälla. Rör om igen före användning.


Standardpapper (blueback): applicera ett tunt lager av tapetklister jämnt på baksidan av en tapetvåd i taget. Vänta i 2-3 minuter för att låta limmet sugas in och sätt därefter upp fototapeten på väggen omedelbart.


Non-woven: applicera tapetklistret direkt på väggen. Sprid ett tunt, jämnt lager på väggen med en pensel eller roller där våden ska placeras. Limma INTE hela väggen på en gång, eftersom tapetklistret kan torka innan du hinner sätta upp alla våder. Arbeta med en våd i taget.


Vi rekommenderar att arbeta i par för att installera och justera våderna. Var försiktig så att du inte river sönder tapeten. Vik inte tapetvåderna innan du sätter upp dem på väggen. 


Släta ut varje våd försiktigt med en gummiroller eller tapetborste för att avlägsna eventuella luftbubblor.


Applicera kvarvarande våder noga för att matcha bilden.


Ta bort överskott av tapetklister med en lätt fuktad trasa om det behövs. Var försiktig och gnugga inte.


Låt fototapeten torka i jämn rumstemperatur (ca 20°C) i 24 timmar. Viktigt: Stäng fönster och dörrar samt luftkonditionering och ventiler för att undvika drag - en alltför snabb torkning kan göra så att tapetvåderna vrids och även riskerar att spricka.


När fototapeten är torr, trimma överskottet med en skarp kniv och räta ut kanterna. Varning: om pappret är vått kan det rivas sönder.


*Papperstapeter: 2 våder – 1,5liter vatten; 4 våder – 2 liter vatten; Non-woven tapeter: 2 våder / 4 paneler -1,2 liter vatten; 4 våder / 8 paneler – 2 liter vatten


OBS! Utanför EU: Limmet ingår i vissa fall inte i paketet på grund av tullrestriktioner.Vänligen använd standard förblandat tapetklister eller klisterpulver och blandaenligt anvisningarna.


Uppsättning av papperstapeter - ta en titt på vår youtube videoklipp

Uppsättning av non-woven tapeter - ta en titt på vår youtube videoklipp